Selvskadende adfærd

Selvskade, cutting, skære, kradse, brænde, slå sig og hive hår ud

Der er mange former for selvskadende adfærd - og selvskade virker lige nu og her, men på den lange bane bliver det lidt som at tisse i bukserne for at holde varmen.
Det lindre lige i øjeblikket, men hurtigere og hurtigere vil uroen, mangel på kontrol, øget angst, og indre ubehag atter presse sig på, hvorved du må handle igen.

Når alt adfærd er kommunikation må den selvskadende handling have sin betydning, sit eget sprog og sin egen historie.
At skade sit selv, kan over tid få store koncekvenser fx. ar, uoprettelig indre og ydre vanskeligheder, og i værste fald kan man blive invalid eller dø af sine handlinger.
Dog vil jeg slå fast at selvskade som ofte ikke er forsøg på selvmord, snarre forsøg på at overleve, ved at leve med. Jeg ser på selvskade som en tryk havn som skaber mere ro i øjeblikket end det som du umiddelbart står i, som en anden måde at dæmpe en ansgt på, nogle gange kan det opleves som straf hvis et selvhad er voldsomt.

I terapein vil vi arbejde med hvad selvskaden betyder, vi vil arbejde med alternativer og at lære at udholde de følelser og den uro der kan være op til en handling. vi kan arbejde med værdier, mindfulness, med øvelser i at udholde en trang, om at kende følelser, behov, grænser og øge selvværd og livsglæde.

I tilfælde af svær selvskadende adfærd og evt. anden diagnose oveni kan det være relevant at have kontakt til en psykiater/egenlæge.

Din situation kan være så alvorlig at det ligger uden for min kompetance, derfor vil det være en individuel vurdering om jeg er den bedste til at støtte dig til det liv du ønsker at leve.
Du må kunne tage ansvar for dit liv og have et ønske om at ville livet.

Kalender

Foredrag

Nyhedsbrev

Blog

Links

Profil

Kontakt

bogforside2 (74K)

Bestil bogen her